PENCAK SILAT SITTARD - GELEEN

Home » Lesaanbod » Harimau Berantai

HARIMAU BERANTAI

Harimau Berantai is een Pencak Silat stijl afkomstig uit Midden-Java. De kunst werd in de staat Johor op het Maleisische schiereiland gebracht (in het begin van 1900 door de Clan-migratie). In het dorp Sungai Dulang in Batu Pahat Johor, werd de kunst bewaard door de oudsten en geheim gehouden binnen de familie voor meer dan 8 decennia. De Harimau Berantai-clan hadden hun Silat stijl tot 1985 in de familie gehouden. Het was Prof. Jak Othman die de geschiedenis veranderde.

Pendita Jak Othman is een van 's werelds beroemde Silat-personen die de Britse kust heeft bereikt. Hij is de vader van Britse en Ierse Silat; sommigen beschouwen hem zelfs als een legende! Pendita Othman begon Silat actief te onderwijzen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland in de jaren tachtig. Hij richtte de British Silat Association op en keerde in de loop der jaren meerdere keren terug om volledig geboekte seminars te doen. Hij is ook een van de voorvaderen van de wereldberoemde Kerambit internationaal.

Hij de oprichter en grootmeester van Harimau Berantai Pencak Silat International, Pancasila Gayong Harimau Silat International, Silat Tomoi Group, Bladetech International, King Tiger Muay Thai International Kickboxing & de Jak Othman Kickboxing & Martial Arts Studio, gevestigd in Selangor, Maleisië. Hij is professor en lid van de senaat van het Instituut voor Physical Science, cultuur en kunst in Maleisië. Hij is lid van de Maleisische eregalerij Hall of Fame 2009; bekroond met de titel Pendita (professor) en Ajarn (grootmeester) door de Harimau Berantai Silat en Silat Tomoi organisatieoudsten in 2011. Hij is een wereldautoriteit in Silat en een van de meest gewilde Silat- en blade-experts in het internationale seminarcircuit.

Onze school is de eerste school in Nederland die de Silat stijl Harimau Berantai mag vertegenwoordigen onder leiding van Prof. Jak Othman dit is bekrachtigd op 28 juni 2019