Maak kennis met Pencak Silat in Sittard - Geleen
- Veelzijdige en boeiende gevechtskunst
- Gratis proefles
- Persoonlijk aandacht
- Beginners en gevorderden
Kom zelf ervaren hoe de training is en meld je direct aan voor een GRATIS proefles!
DE LERAAR
De trainingen in Pencak Silat worden gegeven door Guru Richard Alexander, de hoofdleraar en oprichter van PSPD-Pukulan. In 1984 begon Richard Alexander te trainen bij een Pencak Silat school in Zuid-Limburg, de lessen waren een mengeling van twee Silat stijlen namelijk; Pukulan Betawi en Dangian Pakuan. Hij is vanuit Nederland, Indonesië en Maleisië een gecertificeerd erkend leraar met 38 jaar ervaring. In 2022 is hij erkend als Dewan Guru in Europa voor de FPSTI (Federasi Pencak Silat Tradisi International) door Guru Rahmadsyah, President World Traditional Pencak Silat Federatie
PENCAK SILAT STIJL - PUKULAN BETAWI/ DANGIAN PAKUAN | GRAAD - 3E DAN (TINGKAT 5) |
PENCAK SILAT STIJL - HARIMAU BERANTAI | INSTRUCTEUR BELATI (MES) |
ERETITEL | DEWAN GURU |
DE VERENIGING/ SCHOOL
Wij zijn een school waar je authentieke Pencak Silat kunt leren, onze lessen zijn gericht op effectieve zelfverdediging waarbij het culturele en traditionele aspect net zo belangrijk zijn. Wij geven lessen in kleine groepen waarbij persoonlijke begeleiding en ontwikkeling centraal staan. Naast reguliere trainingen organiseren wij ook nevenactiviteiten en onderhouden we goede contacten met andere vechtsportscholen. Onze school onderhoudt nauwe contacten met onze moederscholen in Indonesië en Maleisië waardoor trainingsstages in het land van herkomst mogelijk zijn.
WEDSTRIJD EN COMPETITIE
Zoals eerder benoemd op deze website is Pencak Silat niet aangepast voor competitieve sporten noch is het een demosport wat vaker gedacht word door buitenstaanders maar wat een misvatting is, gezien de historie van zuidoost Azië. In plaats van gevechten op leven en dood hebben verschillende wereldbonden competitie aspecten in het leven geroepen om op een gezonde manier met elkaar te kunnen wedijveren. Onze school (Perguruan) richt zich voornamelijk op het culturele en traditionele aspect van de krijgskunst en de zelfverdedigingstechnieken die bedoelt zijn voor het eigen behoud of dat van je naasten in conflict situaties. Aangezien wij het wel belangrijk vinden dat elke Silat beoefenaar in onze school zich ontwikkelt op zijn/haar manier, is het toch mogelijk om aan verschillende competitie vormen deel te nemen, dit is echter geen verplichting. Met name kinderen en jongvolwassenen voelen zich aangetrokken tot competitie vormen, wat wij dan ook altijd zullen ondersteunen.
ENKELE VORMEN VAN WEDSTRIJD EN COMPETITIE
VOORDELEN GEVECHTSKUNST
Zowel fysiek als mentaal brengt een gevechtskunst voordelen met zich mee. Of je nu trapt, slaat, werpt of klemmen zet, je bent in beweging. Afhankelijk van de intensiteit kost dit spierkracht, lenigheid, kracht en conditie. Je gaat er fysiek dus op vooruit. Mentaal word je ook getraind. Je concentratie gaat vooruit, verbetering in je oog-hand coördinatie en je leert je meer te ontspannen in stressvolle situaties. Dit kun je ook gebruiken in je dagelijkse leven.
Een gevechtskunst is gebaseerd op kennis, alles is gebaseerd op de natuurlijke bewegingen van de mens, natuurlijke bewegingen creëren gezondheid, positiviteit en de juiste realiteit. Zelfverdediging wordt enkel en alleen bepaald door de reden dat je vecht.