PENCAK SILAT SITTARD - GELEEN


Missie: Het bevorderen van de Pencak Silat als sport en als culturele en martiale kunstvorm zowel nationaal als internationaal.

Doel: Ons voor te bereiden met het bewustzijn, de kennis en het vertrouwen om onszelf, onze dierbaren en indien nodig onze medemens zo effectief en efficiënt mogelijk te verdedigen in ongewenste situaties. Ontwikkeling van een beoefenaar die nobele waarden tot een levenswijze cultiveert. Het bevorderen van onderlinge broederschap (Persaudaran) en broederschap tussen Pencak Silat en andere martial arts scholen zowel nationaal als internationaal.

Filosofie: De bamboe is sterk maar geeft mee in de wind. De bamboe staat trots rechtop maar de bladeren en takken buigen nederig naar beneden. De bamboe staat voor sierlijkheid met kracht en hardheid. De bamboe is een enkeling maar ondergronds verbonden met het geheel. 

Ethische code: Elke pesilat ( beoefenaar Pencak Silat ) tracht zich aan de ethische code te houden die is vastgesteld op het congres van de PERSILAT in ‘91

  • Een Pesilat is een individu met een edele geest en karakter.
  • Een Pesilat is een persoon die naaste eert en houdt van vriendschap en vrede.
  • Een Pesilat is een persoon die altijd positief, creatief en dynamisch denkt.
  • Een Pesilat is een strijder die waarheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid nastreeft. En die altijd veerkrachtig is om elke beproeving en verleiding te weerstaan.
  • Een Pesilat is een strijder die altijd de verantwoordelijkheid neemt voor zijn woorden en daden